„Dijalog s povodom: Tradicija Annales u svijetu i hrvatskoj historiografiji danas“

Hrvatski institut za povijest i Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju na „Dijalog s povodom: Tradicija Annales u svijetu i hrvatskoj historiografiji danas“ prigodom objavljivanja međunarodnog zbornika „Annales in Perspective: Designs and Accomplishments” (prir. Drago Roksandić, Filip Šimetin Šegvić i Nikolina Šimetin Šegvić) koji će se održati u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10 s početkom u 10 sati.

 

Četrdeset priloga, koje su napisali akteri tradicije Annales iz raznih zemalja svijeta – od Francuske do SAD-a i Kine, uključujući i hrvatske autore, predstavljaju priliku da se i u nas otvori rasprava o neupitno najvažnijoj historiografskoj tradiciji 20. stoljeća u svijetu, koja je i dalje aktualna.

 

Sudjeluju: Tomislav Branđolica, Andrea Feldman, Ivo Goldstein, Branimir Janković, Gordan Ravančić, Ines Sabotič i urednici zbornika Drago Roksandić, Filip Šimetin Šegvić, Nikolina Šimetin Šegvić.

 

Raspravu će moderirati Gordan Ravančić, ravnatelj Hrvatskog instituta za povijest.

 

Rasprava je otvorenog tipa te bi nam bilo drago da nam se pridružite!

 

Dijalog s povodom – Annales – pozivnica

 

 

 

Odgovori