Promocija knjige Ive Goldsteina i okrugli stol Naš Jasenovac

Povodom izlaska knjige “Jasenovac” na okruglom stolu o temi odnosa prema ustaškom logoru govorit će u četvrtak, 11. travnja 2019. u 20 sati u Studentskom centru u Zagrebu Ivo Goldstein, Goran Hutinec, Nataša Mataušić i Lordan Zafranović. Razgovor će moderirati Seid Serdarević.

 

 

Festival tolerancije

 

11.04.2019.20:00

 

Studentski centar, Savska cesta 25, Zagreb

 

Prije 74 godine oslobođeni su posljednji nacistički koncentracijski logori. Sada, kako se broj živućih žrtava Holokausta smanjuje, pitamo se koliko je važno imati žive svjedoke tih zločina kako bismo upozorili buduće generacije? I zašto se ponavljaju djela genocida unatoč onomu što znamo?

Kako bismo spriječili od zaborava jednu od najvećih tragedija u prošlom stoljeću, knjige poput knjige Jasenovac Ive Goldsteina dio su važnoga procesa očuvanja istine tih strahota. Ova knjiga prilika je da se o pitanju našega odnosa prema našoj mračnoj prošlosti, posebno u vrijeme revizionističkih pokušaja da se težina toga zločina umanji ili zanemari, stalno iznova progovara.

Povodom izlaska knjige Jasenovac na okruglom stolu o temi odnosa prema ustaškom logoru govorit će prof. dr. sc. Ivo Goldstein, dr. sc. Goran Hutinec, Nataša Mataušić i Lordan Zafranović. Razgovor će moderirati Seid Serdarević.

Okrugli stol organiziran je u suradnji s Frakturom d.o.o.

 

Izvori:

 

https://festivaloftolerance.com/zagreb/promocija-knjige-ive-goldsteina-i-okrugli-stol-nas-jasenovac/2383

 

https://fraktura.hr/blog/jasenovac-okrugli-stol-na-13-festivalu-tolerancije.html

 

Odgovori