13. FESTIVAL TOLERANCIJE – JFF ZAGREB

13. izdanje Festivala održat će se u razdoblju od 7. do 13. travnja 2019. godine u kinima Europa, Kinoteka i Tuškanac, dok će se popratni programi održavati od 1. do 17. travnja 2019. na zagrebačkim javnim površinama postavljanjem izložbi na otvorenom.

 

Festival tolerancije – JFF Zagreb izrastao je iz Festivala židovskoga filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforma koja se kontinuirano održava posljednjih trinaest godina.

 

Festival tolerancije tijekom svih trinaest godina održavanja svojim programima potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijega društva, trudeći se otvoriti dijalog sa suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijega okruženja. Festival je pokrenut s idejom da se prikazivanjem filmova i osobnim prenošenjem iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukoga oskarovca Branka Lustiga podigne svijest i održi kolektivno sjećanje na Holokaust. Osluškujući potrebe društva, tijekom proteklih godina Festivala su obrađivane teme koje mogu i trebaju omogućiti zajedničko bolje sutra. Upozoravali smo na problem rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije i govora mržnje, kao i na problem azilanata i migranata te njihove asimilacije u društvo.

 

Festival tolerancije – JFF Zagreb nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažirani festival koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice te prati društvena, politička i ekonomska kretanja.

 

Ove ćemo godine poseban naglasak staviti na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljna načela jednakosti i pravednosti. Posjetite nas već uobičajeno u kinima Europa, Kinoteka i Tuškanac i tijekom sedam festivalskih dana gledajte filmove, produbite znanje, potražite izložbu na ulicama grada Zagreba. Jednostavno: doznajte nešto novo i sagledajte stvari iz drugoga kuta.

 

Ulaz na sve programe je slobodan.

 

Program:

 

https://festivaloftolerance.com/zagreb

 

 

Odgovori