Poziv na okrugli stol “Interdisciplinarnost u humanističkim znanostima”

Uredništvo časopisa “Umjetnost riječi” poziva na okrugli stol pod naslovom “Interdisciplinarnost u humanističkim znanostima” koji će se održati u utorak 12. ožujka u 18.00 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

 

U prvom će dijelu kraća izlaganja održati pozvani sudionici: Zrinka Blažević, Ivana Peruško Vindakijević, Tomislav Brlek i Milena Žic Fuchs, a zatim će uslijediti rasprava. Izlaganja i rasprava bit će objavljeni u broju 1-2/2019 “Umjetnosti riječi”.

 

Tema ovogodišnjeg, šestog po redu, okruglog stola nadovezuje se na temu prošlog okruglog stola “‘Kompetitivni’ projekti i humanistički studiji”, održanog 8. studenog 2018. i objavljenog u broju 2/2018 “Umjetnosti riječi”. Što interdisciplinarnost jest a što nije; koje su njezine specifičnosti, prednosti i zamke u humanističkim znanostima, napose u filologiji i znanosti o književnosti; imaju li domaće znanstveno-upravljačke institucije kapaciteta i senzibiliteta za procjenu i financiranje interdisciplinarnih istraživanja – neka su od pitanja o kojima će raspravljati pozvani sudionici i gosti.

 

Izvor: https://web2020.ffzg.unizg.hr/blog/2019/03/08/poziv-na-okrugli-stol-interdisciplinarnost-u-humanistickim-znanostima/

 

 

Odgovori