Izložba „Korak ispred vremena / Atelier Wollner (1899.-1934.)“

Gradski muzej Požega poziva na otvorenje izložbe „Korak ispred vremena / Atelier Wollner (1899.-1934.)“ – izložbu fotografija prve požeške fotografkinje Cecilije Wollner – u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 1. lipnja 2019. godine.

 

 

Ovom izložbom pokušali smo javnosti približiti samo djelić naše Zbirke fotografija i negativa. Izložene fotografije i razglednice nastale su u poznatom požeškom Atelieru Wollner koji je u prosincu 1899. godine osnovala mlada fotografkinja Cecilija Wollner.

 

U moru albuma, fotografija i raznih donacija koji se čuvaju u našoj zbirci obavezno se nađe i pokoja fotografija iz ovog ateljea na kojima su prikazani bogatiji pripadnici društva, znamenite ličnosti, građani, seljaci koji dolaze u Požegu u najljepšim odijelima i nošnjama, razna sportska i kulturna društva, predstave, događaji itd. Osim fotografija i albuma na izložbi su izloženi i predmeti iz Tehničke zbirke, ponajprije fotoaparati i razna fotografska oprema. Izloženi su i drugi predmeti koji ilustriraju pojedini segment izložbe koji smo željeli prikazati i tako oživjeti duh stare Požege.

 

Izvor: http://www.mdc.hr/

 

 

Odgovori