Predstavljanje novog romana Ratka Cvetnića ‘Blato u dvorištu’

U četvrtak, 31. siječnja 2019. s početkom u 18 sati u knjižari Hoću knjigu (Megastore) (Bogovićeva ulica 7, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će novi roman Ratka Cvetnića “Blato u dvorištu”. Sudjeluju: Ratko Cvetnić, Vedran Kukavica, Šiško Majcan Horvat.

 

 

Roman “Blato u dvorištu” Ratka Cvetnića počinje opisom obiteljske fotografije koja je snimljena u turopoljskom selu Brestovcu u lipnju 1965., prije polaska na obiteljski izlet. Obitelj je iz svoje zagrebačke, donjogradske svakodnevice u Brestovec protjerana po završetku Drugog rata, ali pomalo uspijeva rehabilitirati svoj građanski status. Prisjećajući se dana kad je – kao dječak – snimio tu fotografiju, Pripovjedač opisuje osobe na slici: roditelje, brata i sestre, djeda i ostale rođake te uloge koje su imali u obiteljskom i njegovom životu do toga trenutka. Međutim, izlet na koji su krenuli svima će promijeniti živote, a zajednički osjećaj krivnje u mnogome će odrediti njihove daljnje odnose.

 

Ratko Cvetnić rodio se u Zagrebu 1957. godine. Radi kao sportski dužnosnik u Zagrebačkom športskom savezu. Godine 1997. debitirao je na književnoj sceni ratnom prozom “Kratki izlet”, 2009. objavljuje roman “Polusan”, a 2013. roman “Povijest Instituta”. Dvostruki je dobitnik ugledne nagrade za književnost Gjalski. Djela su mu prevedena na slovenski, poljski, njemački, engleski i nizozemski.

 

Izvor: https://www.mvinfo.hr/clanak/mozaik-knjiga-predstavlja-novi-roman-ratka-cvetnica-blato-u-dvoristu

 

Odgovori