Specijal Večernjeg lista – Nikola Tesla

Od ponedjeljka, 7. siječnja 2019. godine ponovno je u prodaji specijal „Večernjeg lista“ – “Tesla, čovjek koji je izumio 20. stoljeće”.

 

 

 

Dragi čitatelji, ne propustite specijal Tesla uz Večernji list!

 

 

U ponedjeljak potražite specijal koji će razbiti mitove o čovjeku koji je izmislio 20. stoljeće!

 

 

4. siječnja 2019.

 

 

Magazinom “Tesla, čovjek koji je izumio 20. stoljeće” htjeli smo obraditi život i djelo ovoga velikog izumitelja iz više kutova.

 

Prvo, nastojali smo objasniti zašto je Tesla genij, što je to ključno u njegovu izumiteljskom radu te koje dobrobiti danas crpimo iz njegovih izuma jer Tesla je – ukratko – tvorac modernog doba. Drugo, pokušali smo ispričati njegovu životnu priču, od rođenja u Smiljanu, preko školovanja u Gospiću i Karlovcu, studiranja u Grazu i Pragu, života u Budimpešti i Parizu pa sve do njegova odlaska u Ameriku u kojoj je ostao do smrti.

 

– Tesla je bio svačiji, a u biti svoj. Radeći ovaj specijal, prešli smo tisuće kilometara do Karlovca, Beča, Beograda, New Yorka, Smiljana… Na kraju smo napravili magazin koji će vam dati ipak drugačiji pogled na taj nepobitno najveći um nego što to možete naći na internetu, jer zadatak je edicije skidati mitove i naslage koje su se godinama skupljale – kazao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

 

Na kraju, magazinom smo htjeli iz različitih kutova pokazati kakav Tesla danas ima status. A svijet ga, bez dvojbe, smatra jednim od najvažnijih ljudi koje je u povijesti imao.

 

Vrhunsko štivo za ugodno provedeno vrijeme.

 

U ponedjeljak 7. siječnja na kioscima ne propustite veliki specijal na čak 132 stranice za samo 5 kuna uz Večernji list.

 

Izvor: https://www.vecernji.hr/vijesti/dragi-citatelji-ne-propustite-specijal-tesla-uz-vecernji-list-1292580

 

 

 

Odgovori