Sretan Božić pravoslavnim vjernicima

Portal Historiografija.hr želi sretan Božić svim suradnicima, čitateljima i pratiteljima koji ga slave po julijanskom kalendaru 7. siječnja.

 

 

Na slici: Manastir Krka

 

Duhovno središte pravoslavnih vjernika – manastir Krka (sv. Arhanđela) nalazi se u dragi na samoj rijeci Krki, tri i pol kilometra istočno od Kistanja. Podignut na temeljima starijeg eremitskog samostana, u pisanim se dokumentima prvi put spominje 1402.

 

Uz njega se nalazi crkva, sagrađena u bizantskom stilu. Ispod crkve nalaze se starorimske katakombe, koje su otvorene za posjetitelje. Rijeka Krka, po kojoj je manastir dobio ime, u ovom dijelu svog toka obiluje biljnim i životinjskim vrstama, koje bujaju svom svojom puninom zahvaljujući vodi što im daje život i miru koji imaju zbog nenazočnosti čovjeka.

 

Manastir Krka možete posjetiti organiziranim brodskim prijevozom s Roškog slapa od travnja do listopada, u trajanju od dva i pol sata, ili cestom iz Kistanja.

 

Izvor: http://www.npkrka.hr/stranice/manastir-krka/19.html

 

 

SAMI, SIROMAŠNI, GLADNI, BEZ STRUJE… HRISTOS SE RODI!

 

Posjetili smo stanovnike zabačenih zaseoka: Ovo su ljudi na koje je Hrvatska zaboravila

 

https://www.jutarnji.hr/magazin/sami-siromasni-gladni-bez-struje-hristos-se-rodi-posjetili-smo-stanovnike-zabacenih-zaseoka-ovo-su-ljudi-na-koje-je-hrvatska-zaboravila/8244242/

 

 

Odgovori