Tribina: Zašto hrvatske institucije otvoreno podržavaju ili mirno promatraju ustaški revizionizam

Tribina pod nazivom ‘Zašto hrvatske institucije ili otvoreno podržavaju ili mirno promatraju ustaški revizionizam’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u srijedu, 5. decembra u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović, nedavno je javno upozorila da se ustaški revizionizam institucionalno ili ignorira ili otvoreno podržava. Upozorila je da se, unatoč međunarodnim ugovorima koje je RH potpisala i vrijednostima hrvatskog Ustava, u Hrvatskoj gotovo potpuno otvoreno rehabilitiraju ustaški pozdrav i znakovlje, što mirno promatraju ili toleriraju državne institucije. Prozvala je Vladu, MUP, Ministarstvo branitelja, DORH i Crkvu.

 

O svom istupu i reakcijama na njega, ali i o odnosu RH prema izbjeglicama i migrantima, Lora Vidović govorit će na idućoj tribini u Privredniku na kojoj će gostovati i povjesničar Ivo Goldstein, koji je nedavno izdao knjigu ‘Jasenovac’, i politolog Enes Kulenović s Fakulteta političkih znanosti, koji uskoro objavljuje rad o govoru mržnje. Tribinu će moderirati novinar Saša Kosanović.

 

Izvor: https://www.portalnovosti.com/tribina-zasto-hrvatske-institucije-ili-otvoreno-podrzavaju-ili-mirno-promatraju-ustaski-revizionizam

 

 

Odgovori