Predstavljanje romana Drage Pilsela ‘Povratak Adolfa Pilsela’

Predstavljanje novog romana Drage Pilsela “Povratak Adolfa Pilsela”, nastavka “Argentinskog romana” u izdanju nakladničke kuće V.B.Z. održat će se u srijedu, 5. prosinca u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu (velika dvorana, 1. kat, Perkovčeva 2).

 

Knjigu će predstaviti: Drago Pilsel, Stjepan Mesić, Ivo Josipović, vladika zapadno-slavonski Jovan Ćulibrk, Jadranka Brnčić, Boris Rašeta, Branimir Pofuk (moderator) i Drago Glamuzina.

 

Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972. Drago Pilsel poziva ga k sebi jer je saznao da je otac bolestan. Nakon jedanaest mjeseci provedenih u Hrvatskoj i utvrđene dijagnoze trostruke bolesti srca, Adolf Pilsel odluči se vratiti u Paragvaj, što čini u lipnju 2018. Adolf je stigao kao apatrid, vraća se kao hrvatski državljanin.

 

Knjiga donosi odgovor na pitanje: uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih i ideoloških zabluda na način na koji je to postao Drago Pilsel u odnosu na mladenačko razdoblje u ustaškoj emigraciji? Knjiga je iskren i bolan razgovor oca i sina, čiji se vrhunac događa na mjestu stradanja autorova mlađeg brata i Adolfova sina, Branka Pilsela, nestaloga hrvatskog branitelja.

 

 

Drago Pilsel

Povratak Adolfa Pilsela

V.B.Z. 11/2018.

216 str.

 

Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972. Knjiga ‘Povratak Adolfa Pilsela’ donosi odgovor na pitanje: uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih i ideoloških zabluda na način na koji je to postao Drago Pilsel u odnosu na mladenačko razdoblje u ustaškoj emigraciji?

 

Izvor i dodatne informacije:

 

https://www.mvinfo.hr/clanak/predstavljanje-romana-drage-pilsela-povratak-adolfa-pilsela

 

http://www.autograf.hr/vazno-je-da-dodete-na-promociju-romana-povratak-adolfa-pilsela/

 

http://novilist.hr/Kultura/Knjizevnost/Nova-knjiga-Drage-Pilsela-Tata-Adolf-ipak-nije-postao-antifasist

 

 

Odgovori