Najava: ”Južnoslavensko pitanje i svjetski rat” (HDA, 11.11.2018)

Udruga Hrvatsko zajedništvo organizira obilježavanje sto godina od završetka I. svjetskog rata i sto godina od prvog izdanja knjige Ive Pilara Južnoslavensko pitanje i svjetski rat. Također, u sklopu ovog projekta, obilježit će se 100 godina od priključenja Međimurja Hrvatskoj, a početkom 2019. godine u planu su dva simpozija u Bosni i Hercegovini, jedan u Mostaru i jedan u Sarajevu. Temeljni cilj projekta je da se knjiga Južnoslavensko pitanje i svjetski rat približi čitateljima.

 

U realizaciji ovog projekta kao suorganizatori i suizdavači sudjeluju Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Paneuropska unija Hrvatske, Centar za hrvatske studije iz Sydneya (Australija) i ogranak Matice hrvatske iz Čakovca.

 

Svečana promocija projekta održat će se 11. studenoga 2018. u Zagrebu. u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, s početkom u 11 sati.

 

Na ovo događanje, kao gosti, pozvani su: Ured predsjednika Vlade RH, Ured predsjednika Sabora RH, Ured predsjednice RH, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo kulture, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske,  Croatia osiguranje d.d., Hrvatska odvjetnička komora, PBZ d.d., Institut Ivo Pilar, Hrvatski institut za povijest, HAZU, Matica hrvatska, Zagrebačko sveučilište, Matica iseljenika i predstavnici iz kulturnog, znanstvenog i javnog života Hrvatske.

 

Također su pozvana i veleposlanstva članica Europske unije, SAD-a, Australije, Novoga Zelanda, Ruske Federacije, Turske, BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Kosova.

 

POZIVNICA

 

Izvor: http://hkdnapredak.com/napredak/2018/10/31/najava-juznoslavensko-pitanje-i-svjetski-rat/

 

Odgovori