Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata 11. studenog 1918. / Pariški forum o miru

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je 8. studenog Pariški forum o miru koji će se održati od 11. do 13. studenog 2018. godine kao dio velikog obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

 

 

Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata 11. studenog 1918. : više od 60 šefova država i vlada u Parizu

 

https://www.diplomatie.gouv.fr/en/the-ministry-and-its-network/events/2018/article/commemoration-of-the-armistice-of-11-november-1918-more-than-60-heads-of-state

 

 

Pariški forum o miru (11.-13. studenog 2018.)

 

Prvo izdanje Pariškog foruma o miru, globalne platforme za projekte upravljanja, održat će se od 11. do 13. studenoga 2018. u dvorani La Grande Halle de La Villette.

 

Organiziran kao nastavak svečanosti obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata, Pariški forum o miru okupit će šefove država i vlada, voditelje međunarodnih organizacija, izabrane dužnosnike iz cijelog svijeta i aktere iz svih sektora civilnog društva.

 

https://hr.ambafrance.org/Pariski-forum-o-miru-11-13-studenog-2018

 

 

Rasprava na Sveučilištu u Zagrebu o povijesti i miru

 

Na inicijativu Veleposlanstva Francuske Republike i u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, održana je 8. prosinca na Filozofskom fakultetu rasprava u kojoj je sudjelovalo nekoliko veleposlanika, studenti, profesori i istraživači na temu “Stogodišnjica završetka Prvog svjetskog rata: od prvog svjetskog sukoba do dijaloga i pomirenja”.

 

Nakon uvodnog izlaganja prof. dr. sc. Tvrtka Jakovine govorili su veleposlanici Corrine Meunier (Francuska), Adriano Chiodi (Italija), Daniel Maksymiuk (Kanada), Andreas Wiedenhoff (Austrija), Andrew Dalgleish (Ujedinjeno Kraljevstvo) te privremeni otpravnik poslova veleposlanstva Njemačke, g. Harald Seibel. Ideja da se mir nikada ne postiže jednom i zauvijek, više puta je bila ponovljena.

 

Ovo događanje ujedno je bila i prilika za predstavljanje Pariškog foruma o miru, koji će se održati od 11. do 13. studenoga.

 

https://hr.ambafrance.org/Rasprava-na-Sveucilistu-u-Zagrebu-o-povijesti-i-miru

 

Konferencija “Centennial of the end of World War One: from the first global conflict to dialogue and reconciliation”

 

Odgovori