Poziv za prijavu na regionalni kamp ”Kozarac 2018” u BiH

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva na deveti regionalni kamp ”Kozarac 2018” koji okuplja mlade osobe iz regije s ciljem pokretanja dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regije kao i propitivanja načina na koji se pojedinačno i kolektivno sjećamo događaja iz prošlosti te kako obilježavamo mjesta stradanja.

 

 

Inicijativa mladih za ljudska prava vas poziva na regionalni KAMP “KOZARAC 2018”

 

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na deveti regionalni kamp ”Kozarac 2018” koji okuplja mlade osobe iz regije, a čiji je cilj pokretanje dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regije među mladima kao i propitivanje načina na koji se pojedinačno i kolektivno sjećamo događaja iz prošlosti te na koji način obilježavamo mjesta stradanja.

 

 

Prijaviti se mogu osobe starosti od 16 do 26 godina. Upoznavanje, druženje i povezivanje mladih važan je aspekt ovog događaja, a petodnevni program obuhvaća posjete mjestima stradanja te interaktivne razgovore s aktivistima/cama BiH i regije.

 

 

Lokacija: Mrakovica, Kozara, BiH.

Datum održavanja: od 25.6. do 30.6. 2018. godine.

Rok za prijave (prijavni obrazac): 17.6. 2018.

Prijavljenim polaznicima/cama koji/e budu odabrani/e za ovogodišnji kamp bit će poslani program i sve logističke informacije do 20.6. 2018. godine. Smještaj, putni troškovi i hrana su osigurani od strane organizatora.

 

 

http://yihr.hr/hr/poziv-za-prijavu-na-regionalni-kamp-kozarac-2018-u-bih/

 

 

 

Odgovori